OVER MIJ

FOTOLIEFDE

OVER YVONNE

Ik ben Yvonne, 38 jaar en fotografeer met heel veel liefde de liefde op één van de mooiste dagen uit jullie leven. Daar ligt mijn passie. En op deze mooiste dag van jullie, sta ik bijna overal voor aan. Niet onzichtbaar, maar wel onmerkbaar. En dat dat mag, vindt ik een hele grote eer. Niet veel mensen maken samen met het Bruidspaar de dag zo betrokken mee als ik als fotografe. Ik maak deel uit van jullie liefde, mooie en soms moeilijke momenten, tranen van geluk en plezier, maar dan wel van achter de camera. Om zo jullie dag en de mooie herinneringen levend te houden. Met oog voor detail en emotie. Daarom vindt ik het ook heel belangrijk dat er van te voren persoonlijk contact is. Dat we elkaar toch een beetje kennen, zodat jullie je op je gemak voelen om jezelf bij mij te zijn. Tijdens het vervolggesprek wil ik graag altijd iets meer van jullie weten… hoe hebben jullie elkaar ontmoet, wat vinden jullie leuk aan elkaar, wat doen jullie en uiteraard hoe ziet jullie dag er uit. Dat is best privé. Daarom zal ik ook iets meer over mezelf vertellen.

Ik ben 25 jaar geleden begonnen met fotograferen met een oude camera van mijn opa. En dat vond ik toch gaaf. Ik fietste er na schooltijd wat af om met name oude deuren te fotograferen. Het spannende van het ontwikkelen en afwachten of het er net zo uit zag als je dacht. Dat is tegenwoordig wel anders. Digitale fotografie heeft mijn wereld verrijkt. Het direct kunnen kijken waar je mee bezig bent, maar ook het bruidspaar al mee laten genieten van je geschoten plaatjes is een aanwinst. Ik was nog jong en studeerde verpleegkunde, maar gaande weg werd ik steeds vaker gevraagd om te willen fotograferen. Van een familieshoot, portret fotografie, bedrijfsfotografie en huisdieren, kinderfeestjes etc. Zo’n beetje alles heb ik wel gedaan op dat gebied. Ik werd verpleegkundige. En daarnaast ging ik samenwerken met een andere fotograaf om als second shooter bruiloften te fotograferen. Het lot besloot anders voor mij en ik moest mijn studie geneeskunde vaarwel zeggen. Ik vond troost in de fotografie. En werd steeds vaker gevraagd of ik zou willen komen fotograferen. En voor ik het zelf bewust wist, had ik van mijn geliefde hobby mijn werk gemaakt. Dus begon ik voor mezelf. Met Rody-Fotografie**. Dat is alweer 10 jaar geleden. En dat was een goede stap. Vorig jaar heb ik de keuze gemaakt om mij volledig te gaan richten op bruidsfotografie. Want dat is echt het liefste wat ik doe. Daar ligt mijn hart. Ik vindt het elke keer een spannende uitdaging om een unieke trouwreportage te maken voor het bruidspaar waarin vooral de liefde te zien is. Liefde voor elkaar, liefde voor jullie. Jullie mogen stralen en in het middelpunt staan. En ik zal zorgen voor herinneringen waar nog lang van nagenoten kan worden. Jullie zien er waarschijnlijk prachtig uit, hebben alles goed geregeld van locatie tot vervoer. Toch zijn het eigenlijk altijd alleen maar de ringen en de foto’s die overblijven. En laat ik nu net heel graag die foto’s voor jullie willen nemen!

Ik ben inmiddels getrouwd met Paul. We wonen in Enschede in een gezellig knus rijtjes huis, waar vanuit ik werkzaam ben. We hebben 2 honden en een poes. En ondernemen samen veel, vooral in het weekend. De liefste en fijnste momenten zijn vaak de kleinste. Samen ergens een kopje thee gaan drinken, wandelen met de honden of lekker lang ontbijten zijn favoriet. Ook ben ik graag creatief, ben handig en zelfstandig. Als hobby mag ik ook graag taarten bakken. En mijn appeltaart is wel heel erg lekker, volgens anderen 😉 hahaha. Maar genoeg over mij. Immers zijn de mensen vóór de camera het belangrijkst! Ik heb het geluk gehad al veel bruidsparen te hebben mogen fotograferen. Wellicht zijn jullie de volgende…

Welkom op mijn nieuwe website!

Liefs, Yvonne Hemmers-Bakker